Vrijwilliger Administratie gezocht

Foto van Caroline Waltman uit de tentoonstelling Zie Mij. De Bijbel in foto’s.

Het Bijbels Museum zoekt een vrijwilliger administratie. Het museum werkt aan ambitieuze programmering in heel Nederland. We doen dat met een klein vast team van professionals, een stagiair, één of enkele vrijwilligers en een groter flexibel team van kunstenaars en ontwerpers. Ben jij onze nieuwe

Vrijwilliger administratieve taken

8-10 uur p/w v.a. sept 2024- liefst verdeeld over 2 dagen (in overleg te bepalen, ma t/m do mogelijk)

We zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die het leuk vindt om in een klein, inhoudelijk gedreven en hardwerkend team in de museumsector te werken. De uren zijn in overleg gezamenlijk te plannen. We zoeken en bieden daarin flexibiliteit.

Werkzaamheden

  • Het doorvoeren van wijzigingen in de vrienden– en relatie-administratie via ons CRM-systeem (Xapti)
  • Telefonisch contact met vrienden van het museum.
  • Ondersteunen bij overige administratieve taken (post, mail, helpende hand) inzake donateurschap en legatering, tentoonstellingen of activiteiten.
  • Notuleren van de Raad van Toezicht-vergadering (4 x per jaar).
  • Helpen organiseren van de jaarlijkse vriendenontvangst van het museum.
  • De vrijwilliger is van harte welkom bij de openingen en activiteiten van het museum, waaronder de jaarlijkse vriendenontvangsten.

Vereisten

  • Ontwikkelde en bijgehouden computervaardigheden. Ervaring en snelheid in het (via de cloud) werken met Word, Excel en e-mail (Outlook) zijn van groot belang. Werkervaring met een CRM-systeem strekt tot aanbeveling.
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands.
  • Accuraat, flexibel en betrouwbaar.
  • Interesse in religie, van welke aard ook, is prettig maar absoluut geen vereiste.

Wat bieden wij

Als vrijwilliger maak je deel uit van een team van museumprofessionals, die werken aan het ontwikkelen, financieren en produceren van reizende tentoonstellingen. We hebben een gezellige royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht, inclusief betaalbare gezonde vegetarische lunches.

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding op basis van de fiscale regeling vrijwilligersvergoeding. Voor meer informatie over deze regeling zie de website van de Belastingdienst. Als vrijwilliger ben je WA-verzekerd tegen incidenten tijdens het vrijwilligerswerk op de locatie van het Bijbels Museum via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Amsterdam.

Meer over het Bijbels Museum

Het Bijbels Museum is een nomadisch museum zonder eigen collectie en zonder eigen presentatieruimte. We maken museale tentoonstellingen, en delen daarmee voor deze tijd relevante verhalen over bezinning en bezieling met een zo groot mogelijk publiek. We doen dat met reizende tentoonstellingen die we zelf of met coproducenten samenstellen en presenteren als museum-in-een-museum, bij partnerlocaties door heel Nederland.

In 2024 zijn tentoonstellingen van het Bijbels Museum bij partners in Friesland en Uden te bezoeken; in 2025 werken we samen met Kunstlinie Almere, NDSM FUSE in Amsterdam en Museum Klooster Ter Apel (Groningen). De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met een Bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. Het Bijbels Museum nodigt geregeld kunstenaars uit om nieuw werk te maken. Met de exposities wil het de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen.

Reageren

Je kunt je motivatiebrief met CV sturen naar m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Vrijwilliger”. We nemen z.s.m. contact met je op.

Het Bijbels Museum hecht grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. In verband met de samenstelling van het huidige team geven we bij gelijke geschiktheid voorkeur aan iemand met een bi-culturele achtergrond.

Heb je nog vragen? Mail naar datzelfde e-mailadres hierboven. Wil je meer weten? Neem een kijkje op deze website of bezoek onze sociale media.