Welkom met je Stadspas

Alles heeft zijn uur (detail) van Annita Smit (foto Petra Katanic)

Koffie en gratis muffin in CIRCL

Heb je een Amsterdamse Stadspas? Kom dan in juli 2022 naar de Zuidas. Bezoek daar onze tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord in CIRCL. Op vertoon van je Stadspas krijg je in het ernaast gelegen café gratis een kop koffie (of thee of frisdrank) met wat lekkers. Van harte welkom!

In Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord vind je verbluffende objecten van papier, gemaakt door Annita Smit. Ook hangt er tussen die objecten nieuw werk van vijf eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs GonsMarjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou.
Je hoeft alleen maar te kijken: ‘het hoofd mag uit, het hart mag aan’. Alle kunstwerken zijn door het thema ‘Tijd en Eeuwigheid’ geïnspireerd en dagen je uit een verstilde ervaring (slow art) te beleven: mindfulness voor museumbezoekers.

Kunstenaar Annita Smit aan het werk in haar atelier in Zaltbommel

Optische illusies en verfijning
De meeste papierkunst van Annita Smit in de tentoonstelling is gemaakt van super dun, gered Bijbelpapier. Misdrukken en overdrukken, waar soms nog stukjes teksten doorschemeren. Twee werken maakte Smit van gebruikte liedboeken, een ander van ‘versleten Bijbels’. Het werk van Annita Smit, die in binnen- en buitenland exposeerde, typeert zich door subtiele natuurlijk ogende kleuren, verfijning en detaillering. Elk werk is opgebouwd uit piepklein gesneden, gekleurde stukken ragfijn papier. Ze lijken als door de wind op hun plek gewaaid. In haar werk speelt ze met optische illusies.

Eigentijdse dichters
De poëzie hangt in Tijd en Eeuwigheid, gedrukt op dundrukpapier tussen de papierkunstobjecten. De papierkunst van Annita Smit en de gedichten werken op elkaar in. Samen vertegenwoordigen de dichters een nieuwe generatie die je in het hart raakt met uit het leven gegrepen alledaagse onderwerpen die ‘dicht bij huis’ lijken te zijn.

Tijd en Eeuwigheid in CIRCL (foto’s Petra Katanic)