Persberichten uit 2018

Persberichten uit 2018/2017

Hier vind je alle persberichten uit 2018 die het Bijbels Museum uitbracht over zijn tentoonstellingen en activiteiten.

Sinds 2018 vaart het Bijbels Museum een nieuwe koers. Het Bijbels Museum deelt in tentoonstellingen voor deze tijd relevante verhalen met een zo groot mogelijk publiek. Voor wie wel en voor wie niet gelooft. Verhalen die met zingeving te maken hebben en mensen inspireren. We doen dat met reizende tentoonstellingen en activiteiten die we zelf of met coproducenten cureren. We presenteren ons werk op verschillende plekken in het land samen met partners; in musea, in monumentale kerken en in publieke gebouwen bijvoorbeeld. De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld kunstenaars uit om nieuw werk voor ons te maken. Met onze exposities willen we de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen.

Beeldmateriaal en meer info

Journalisten zijn van harte welkom bij onze tentoonstellingen. We vertellen graag over wat we doen en waarom. Ook bemiddelen we voor interviews en hebben we mooi, rechtenvrij beeldmateriaal.

Interesse? Stuur een berichtje via sms/signal/whatsapp naar Marjolein Marreveld, 06 49720485 of  m.marreveld@bijbelsmuseum.nl. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Het is prettig als je direct meestuurt:

  • Volledige contactinformatie
  • Opdrachtgever/medium
  • Datum van gewenst bezoek
  • Reden voor bezoek

We waarderen het als je het laat weten als je over ons publiceert: #bijbelsmuseum

Persberichten uit 2018 over deze Museumzaal met uitvergrote print van oude prent op de muur vindt je hier
Tentoonstelling Look up, look up! (foto Patricia Bosboom)