Nouds Verhaal

In de tentoonstelling Dit is mijn verhaal kan je als bezoeker ook je eigen verhaal delen (foto P. Bosboom).

Door Arjan Vader

Zondag 5 mei 2019 was vrijwilliger Arjan Vader aanwezig in het Cromhouthuis bij Nouds Verhaal. Noud vertelde zijn Verhaal op Zaal in het kader van de tentoonstelling Dit is mijn verhaalLees hieronder het verslag van Arjan over deze bijzondere bijeenkomst.

Noud (18), deelt aan de hand van twee objecten uit de collectie zijn ideeën over vrijheid. Aan de hand van het beeld van de dansende koning David en van de ark van Noach spreekt hij over overgave, en over wat er nodig is om opnieuw te kunnen beginnen; het oude achter je laten. 

Hij vertelt over de imperfectie van de ogenschijnlijk perfecte David, en het nieuwe verbond van God met de mensen na de zondvloed, waarbij de totale aarde werd gereinigd, maar ook vernietigd. ‘Dit nooit weer’, zegt God tegen Noach. Daarmee bouwt Noud een brug naar 4 en 5 mei, waarbij herdenken en ‘dit nooit weer’ vooraf gaat aan vieren.

Noud sluit af met een verwijzing naar het verhaal van Joenoes uit de tentoonstelling Dit is mijn verhaal, over vogels die vliegen zonder zorgen, vrij. Dat wij allen die vrijheid mogen smaken en vliegen, zonder zorgen en in vertrouwen. Vrijheid is dat je er mag zijn zoals je bent. Dat vooral is Nouds verhaal!