Lezing door Sam Drukker

Sam Drukker in zijn atelier

Exclusief gesprek in Buitenplaats Doornburgh

Op zondag 9 juli 2023 gaf Sam Drukker een lezing over het thema “Verdrijving uit het Paradijs” naar aanleiding van zijn schilderij Man met Koffer. Het werk maakt deel uit van de tentoonstelling EXODUS. Sam Drukker ging in zijn lezing in op zijn manier van werken, op de complexiteit van “kijken” en het gebruik van gevonden materialen als drager van zijn schilderijen. Deze lezing was een samenwerking tussen Buitenplaats Doornburgh, Bijbels Museum en MUZE Kunstmagazine van de AVROTROS. De lezing duurde ruim een uur inclusief ruimte voor vragen.

Pepijn Spijker interviewde Sam Drukker enige maanden eerder in zijn atelier.

Praktische informatie

Datum: zondag 9 juli 2023
Tijd: 14.00-15.00 uur
Prijs: € 20,00 inclusief tentoonstelling

EXODUS

Met EXODUS laten wij een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Sam Drukker

Het expressieve werk van Sam Drukker kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht/donker contrast en intens kleurgebruik. Vrijwel elk werk van Sam Drukker toont de menselijke figuur. Altijd spreekt daaruit de intensiteit waarmee hij karakter, gebaar, emotie en interactie heeft willen treffen. Al Drukkers werk is geschilderd op oud, gebruikt materiaal zoals op straat gevonden houten paneeltjes, zeildoek of tentzeil. Het is die ondergrond die al een verhaal in zich draagt en waarop hij met weinig verf aquarelleert. In Sam Drukkers werk liggen schoonheid en verval naast elkaar. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar begeleidt Sam Drukker sinds 1990 eindexamenstudenten aan de Wackers Academie in Amsterdam en geeft hij met regelmaat masterclasses, gastlessen en lezingen.

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh