Artist Talk: Spierenburg en Rebergen

Alydia Wever tijdens de Artist Talk op 22 april in de tentoonstelling EXODUS (foto Carolien Croon)

23/9 Artist Talk: Eva Spierenburg en Cecilia Rebergen 

In het kader van de tentoonstelling EXODUS in Buitenplaats Doornburgh organiseert het Bijbels Museum nog één Artist Talk. Tijdens deze ontmoetingen is er ruimte om dieper in te gaan op de diversiteit aan verhalen die in de tentoonstelling naar voren komen. In de laatste ontmoeting op zaterdag 23 september gaat Lieneke Hulshof in gesprek met Eva Spierenburg en Cecilia Rebergen.

Met haar werk probeert Eva Spierenburg een vorm te vinden voor de menselijke processen die zich aan grip en taal onttrekken; een vorm voor wat zich beweegt tussen leven en dood. Terugkerende thema’s zijn de kwetsbaarheid van lichaam en geest, tijdelijkheid, aanraking, en de verbinding tussen uitersten.

Papiercollage waarop twee mensfiguren te zien zijn. De linker mensfiguur lijkt op een man, de rechter heeft een vogelkop.
Nu mag je lijden (detail) door Eva Spierenburg (foto Petra Katanic)

Cecilia Rebergen werkte als artist in residence mee aan de tentoonstelling. Haar werk van kenmerkt zich door een speelse baldadigheid. Door te breken met regels zoekt zij de grenzen op van haar materiaal, het idee en zichzelf als kunstenaar. Voor haar is het loslaten van verwachtingen en wensen de enige manier om vrij te kunnen spelen met haar werk. Daarbij accepteert zij alle risico’s die haar handelingen met zich meebrengen, met alle vervormende, mogelijk destructieve gevolgen van dien. De juiste flow in deze krachtmeting bepaalt voor een substantieel deel de kwaliteit van het eindresultaat.

We zien twee stalen halve cirkels die als een parabool door de afbeelding lopen. In de stalen cirkels zijn kleine rechthoekige zeepjes aangebracht.
Flow, Proceed (detail) door Cecilia Rebergen (foto Petra Katanic)

Praktische informatie

Datum: zaterdag 23 september
Tijd: 14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar).

Eerdere ontmoetingen

Op 22 april ging Rikko Voorberg, theoloog en schrijver én lid van de curerende commissie voor de Open Call EXODUS, in gesprek met kunstenaars Himmelsbach en Alydia Wever.

Op 27 mei sprak Raul Balai met Jaasir Linger over zijn werk Mama Aisa tyari a boskupu kon en met Joye Overheul. Winti-priester Marian Markelo voerde een bijzonder en ontroerend Winti-ritueel uit bij het kunstwerk.

Op 24 juni was Janneke Stegeman in gesprek met kunstenaars Antonio Jose Guzman en Monika Dahlberg over hun werk in de tentoonstelling EXODUS. Janneke Stegeman verzorgde samen met Jörgen Tjon A Fon de interviews in de podcastserie de EXODUS Studiogesprekken.

Meer weten? Klik hier.