LUIHEID

maart 2016 - Floor von Dülmen Krumpelmann

Blue in Green

Nu het vooral lekker is om lui te zijn, en niet langer een zonde is om zondag je pyjama op de bank te hangen, wat is dan nog de betekenis van LUIHEID?

Het werk Blue in Green van kunstenares van kunstenares Floor von Dülmen Krumpelmann is geïnspireerd door de nachten van Amsterdam, de stad die je zo makkelijk laten vergeten wat je moet doen, en die je bezig houdt als je niet weet wat je moet doen. Luiheid als zonde betekent niet zoveel als je jong bent, omdat je ‘nog wel even hebt’.

Des te ouder je wordt, des te meer dit gevoel verandert in angst en zonde van de gemiste kans en onvervulde belofte. Dan ziet de stad er plots heel anders uit.

Bijbels Museum Zonde Blue in Green

After at the Museum: Blue in Green

 “De ziel des luiaards is begerig, doch er is niets; maar de ziel der vlijtingen zal vet gemaakt worden” (Statenvertaling, Spreuken 13:4).

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart 2016 opende het Bijbels Museum in het kader van het project Zonde van 05.00 tot 08.00 uur haar deuren voor After at the Museum: Blue in Green.

Wat betekent een zonde als luiheid vandaag de dag nog? Von Dülmen Krumpelmann ging op zoek naar luiheid in de nacht tijdens After at the Museum: Blue in Green. Wat gebeurt er als de lichten aangaan en het feest voorbij is? De zonsopgang belooft een nieuwe dag, toch wil nog niet iedereen naar huis.

De overgang van nacht naar dag kan soms best pittig zijn. Om de pijn te verzachten draaiden Elias Mazian en David Cornelissen in de Grote Salon van het Cromhouthuis tot het officieel morgen was.

Meld je aan voor de nieuwsbrief