Home - Tentoonstellingen

ADE x Bijbels Museum

20 oktober 2016 - 22 oktober 2016

De aarde begon woest en ledig, als een dansvloer in een ondergrondse club. Donkere beats, hevige stormen, een ongevormde oermassa. Dan is er die grootse ingreep: Er zij licht! En er gaat een nieuwe wereld open.

Het Bijbels Museum transformeert tijdens het Amsterdam Dance Event tot een (silent) disco waarin je schepping van hemel en aarde beleeft. Zwerf door het museum en de tuin, waar vredigheid en beklemming elkaar afwisselen. Er mag - en kan - gedanst worden.‘De (ver)wording van Hemel en Aarde, een techno-interpretatie van Genesis’ wordt gepresenteerd door theoloog, schrijver en cultureel ondernemer Rikko Voorberg in samenwerking met DJ Joost Dekker (Luisterbink), VJ Geerard Labeur, Spoken Word artiest Rik Zutphen aka De Droominee en filmtoetsenist Matteo Mijderwijk.

Je bezoek aan het Bijbels Museum begint in de kelder, waar DJ Joost ‘woest en ledig’ zijn tracks draait. Daarna mag je gaan zwerven door het museum. In de grote zaal vind je VJ Geerars Labeur die dag 1 (scheiding licht en duisternis) en dag 4 (schepping zon maan en sterren) voor zijn rekening neemt. Een verdieping hoger waart Matteo Zuiderwijk rond. Je bent belandt op dag 2 (uitspansel en de wateren), dag 3 (zaaddragend gewas dat opschiet uit de aarde) en dag 5 (vissen en vogels). Spoken word artiest Rik Zutphen geeft dag zes vorm: de dag waarop de mens geschapen wordt en met hem de taal. De schepping eindigt op dag 7 in de tuin, met een choreografie.

Pop-Up talks

Voorafgaand aan de techno-interpretatie van Genesis kun je in het Bijbels Museum je kennis over de Bijbel en het scheppingsverhaal bijspijkeren. Medewerkers en vrijwilligers van het museum geven op verschillende locaties in het museum korte talks en dagen je uit zelf mee te doen. 

Museumcafé

Het museumcafé van het Bijbels Museum stelt een speciaal menu voor de Museumnacht samen. Voor wie na de voorstelling nog even na wil praten, of als je gewoon van speciaal bier houdt. 

Tijden

De programmering is doorlopend van 21:00 uur tot 00:00 uur Pop-up talks zijn doorlopend van 19:00 uur tot 00:00 uur Het museumcafé is geopend van 19:00 uur tot 00:00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief