Home - Tentoonstellingen

Feest! In de Stad

oktober 2013 - augustus 2017 | Bijbels Museum

Waarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? We gaan lekker eten en krijgen op sommige feestdagen zelfs cadeautjes. Maar waarom? Wat wordt er dan gevierd? En welke feestdagen zijn er allemaal in mijn stad? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen waren te vinden in de familietentoonstelling Feest! In de stad.

Feestdagen in onze stad

Met de tentoonstelling Feest! In de stad ontdekten kinderen en volwassenen aan de hand van bijzondere voorwerpen en verhalen de betekenis van christelijke en andere religieuze feestdagen en hoe deze worden gevierd. Daarnaast vertelden kinderen uit de stad welke feesten zij vierden wat deze feesten voor hen betekenden.

Feest! In de stad was tot en met augustus 2017 te zien in het Bijbels Museum.

Feest! Weet wat je viert

Feest! In de stad was onderdeel van Feest! Weet van je viert, een landelijk initiatief van het Museum Catharijneconvent Utrecht, in samenwerking met het Bijbels Museum en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.  

Feest! is nu te zien in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Museum Catherijneconvent in Utrecht, het Zuidermuseum in Enkhuizen, het Openluchtmuseum in Arnhem, in Kasteel Huis Berg in ’s-Heernenberg, Museum voor Religieuze Kunst in Uden, en in Gamerwolde (Groningen) via de Stichting Oude Groningen Kerken.

Meer informatie over Feest! vind je op de website Feest! Weet wat je viert.

Meld je aan voor de nieuwsbrief