Home - Tentoonstellingen

Feest! In de Stad

Permanente familietentoonstelling

Waarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? We gaan lekker eten en krijgen op sommige feestdagen zelfs cadeautjes. Maar waarom? Wat wordt er dan gevierd? En welke feestdagen zijn er allemaal in mijn stad? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen zijn te vinden in de permanente familie-tentoonstelling Feest! In de stad. 

Het ontdekken van feestdagen

Met Feest! In de stad in het museum ontdekken kinderen en volwassenen samen de betekenis van christelijke en andere religieuze feestdagen en hoe deze gevierd worden. Dit doen zij aan de hand van bijzondere voorwerpen én verhalen. Ook vertellen kinderen uit de stad welke feesten zij vieren en wat deze voor hen betekenen.

Feest! In de stad is een onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht, in samenwerking met het Bijbels Museum en Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Kijk op de gezamenlijke website www.feestweetwatjeviert.nl voor meer informatie en een leuke feestdagenquiz voor kinderen. 

Onderwijsprogramma

Bij de Feest! in de stad tentoonstelling is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Het lesprogramma en bezoek aan de vaste museumpresentatie geven kennis en inzicht in de achtergronden en tradities van feestdagen. Tijdens de museumles gaat de klas onder leiding van een museumdocent aan de slag met opdrachten. In de tentoonstelling bekijken ze bijzondere voorwerpen, maken ze opdrachten en kijken ze korte filmpjes. Daarnaast volgen de kinderen een korte workshop, waarin ze eigen feestverhalen met elkaar delen en voor in de klas een feestslinger maken met hun eigen favoriete feesten.

Gratis vervoer

Weet je niet hoe je met de klas naar het museum kunt komen? Basisscholen in Noord-Holland kunnen dankzij steun van stichting KBO gratis met de bus naar de Feest! In de stad tentoonstelling komen. Reserveer het programma bij de tentoonstelling en de bus via boekingen@bijbelsmuseum.nl. (Dit vervoer staat buiten het Cultuurbus aanbod en telt niet mee voor de Cultuurbus ritten.)

Praktische informatie

Reserveren: reserveer uw bezoek via het reserveringsformulier.
Kosten: € 75,- per 15 leerlingen (maximaal 30 leerlingen per programma)
Kerndoelen: 1 | 2 | 37 | 38 | 47 | 51 | 52 | 53 | 55 | 56
Duur: 1,5 uur

Vragen? 

Neem via de e-mail contact op met boekingen@amsterdammuseum.nl

Kinderspeurtocht Feestboeketje

Speur door het museum en de prachtige binnentuin naar bloemen met een betekenis. Waarom heeft Maria altijd een lelie vast? En wat heeft een tulp met de Bijbel te maken? Je ontdekt het allemaal. Heb je alle bloemen gevonden? Dan ontvang je een cadeautje! 

De speurtocht is gemaakt voor kinderen van 6-12 jaar, kost €1,- en is verkrijgbaar bij de kassa. 

meld je aan voor de nieuwsbrief