Dit is mijn verhaal | Middelburg

18 april t/m 14 juni 2020

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld.

Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of zelfs doodeng is?

Achttien jongeren, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, vertellen over een kantelmoment in hun leven. Zij koppelen hun verhaal over deze - kleine of grote - gebeurtenis aan een bijbelverhaal dat hen in deze periode kracht of inspiratie gaf. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden.

In een podcast van RE:LINK vertelt theologe Janneke Stegeman over het onderzoek dat ze voor de tentoonstelling verrichtte en de interviews die ze daarvoor had met zo'n 40 jongeren.
Luister mee via deze link.

Dit is mijn verhaal is te zien in de Nieuwe Kerk, Onder Den Toren 1, 4331 BD Middelburg. De tentoonstelling was eerder te zien in het Bijbels Museum in Amsterdam en in Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief