Bring Your Own Bible

oktober 2014 - februari 2017

In de afgelopen jaren hebben bezoekers in het kader van het project Bring Your Own Bible, Bijbels naar het Bijbels Museum gebracht. In februari 2017 kwam er een einde aan dit project. Een aantal bijzondere Bijbels van Bring Your Own Bible zijn nu nog te bezichtigen in de Bijbelzaal van het museum. 

Bijbels Museum als doorgeefhuis

In oktober 2014 ging het project Bring Your Own Bible van start, en werd het Bijbels Museum onder andere 'doorgeefhuis' voor niet-gebruikte Bijbels. Bezoekers konden Bijbels inleveren die niet meer in gebruik waren, en andere belangstellenden konden deze vervolgens meenemen. De Bijbels waren vaak voorzien van een persoonlijk woord, een herinnering of een verhaaltje over de oorspronkelijke bezitter. 

Met Bring Your Own Bible zijn honderden Bijbels naar het museum gebracht, en velen hiervan hebben daarna een nieuwe eigenaar gekregen. Met dit project zijn er Bijbels naar onder andere Roemenië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en China gegaan. Eén bezoeker vond zelfs een exemplaar van de familiebijbel terug die bij een brand verloren was gegaan.

Selectie in de Bijbelzaal

In februari 2017 is er een einde gekomen aan Bring Your Own Bible. Een aantal van deze Bijbels en persoonlijke berichten zijn echter geselecteerd en nu tentoongesteld in de Bijbelzaal van het museum. Bijbels meenemen kan nog steeds, zolang de voorraad nog strekt. 

Bijbels Museum Bring Your Own Bible

Meld je aan voor de nieuwsbrief