Home - Tentoonstellingen

Bring Your Own Bible

Vanaf 28 maart 2017

In de afgelopen jaren hebben bezoekers in het kader van het project Bring Your Own Bible, Bijbels naar het Bijbels Museum gebracht. Een aantal bijzondere Bijbels en persoonlijke boodschappen waarmee deze Bijbels vaak waren vergezeld, zijn nu te bezichtigen in de Bijbelzaal van het museum. 

Doorgeefhuis Bijbels

In oktober 2014 ging het project Bring Your Own Bible van start, en werd het Bijbels Museum onder andere 'doorgeefhuis' voor niet-gebruikte Bijbels. Bezoekers konden Bijbels inleveren die niet meer in gebruik waren, en andere belangstellenden konden deze vervolgens meenemen. De Bijbels waren vaak voorzien van een persoonlijk woord, een herinnering of een verhaaltje over de oorspronkelijke bezitter. 

Met Bring Your Own Bible zijn honderden Bijbels naar het museum gebracht, en velen hiervan hebben daarna een nieuwe eigenaar gekregen. Met dit project zijn er Bijbels naar onder andere Roemenië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en China gegaan. Eén bezoeker vond zelfs een exemplaar van de familiebijbel terug die bij een brand verloren was gegaan.

Een aantal van deze Bijbels en persoonlijke berichten zijn nu geselecteerd en tentoongesteld in de Bijbelzaal van het museum. Bijbels meenemen kan nog steeds, zolang de voorraad nog strekt. 

meld je aan voor de nieuwsbrief