Home - Tentoonstellingen

Bart Robberslezing

9 oktober 2016

Columnist en presentator Stephan Sanders en Mirjam Sterk, oud-Tweede Kamerlid en directeur van MEE, bijten als sprekers het spits af van de eerste Bart Robberslezing over het thema ‘De kracht van verbinden’. Jeroen Zijlstra zorgt voor de muzikale omlijsting. De lezing vindt plaats op zondagmiddag 9 oktober in het Amsterdamse Bijbels Museum.

Eigenwijs, joviaal en verbindend – dat was Bart Robbers ten voeten uit. Kenmerkend was ook zijn veelzijdigheid: hij was onder meer (veel) actief als gemeenteraadslid, bestuurder en kerkelijk inspirator. In januari 2015 kwam hij door een tragisch ongeval om het leven en liet hij een grote leegte na in de Amsterdamse samenleving. Omdat deze tijd behoefte heeft aan de verbindende geestkracht van mensen zoals Bart Robbers is het idee voor de lezing ontstaan.

De Bart Robbers-lezing is een initiatief van de Vermeulen Brauckman Stichting, het Bijbels Museum en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Praktische informatie

Bart Robbers-lezing, zondag 9 oktober, 14.30 uur (deur open 14.00 uur), Bijbels Museum, Herengracht 366 in Amsterdam. Na afloop (rond 15.30 uur) is er een borrel en gelegenheid het museum te bezoeken. Toegang € 10,00 inclusief koffie, drankje en museumbezoek, museumkaarthouders en studenten betalen € 5,00. Opgeven via rsvp@bijbelsmuseum.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief