Straks bij

Buitenplaats Doornburgh

Tentoonstelling EXODUS

24 maart - 24 sept 2023

Van Open Call tot groepstentoonstelling

Het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh nodigen kunstenaars uit deel te nemen aan de Open Call EXODUS. Inzenden kan van 1 sept – 15 nov 2022 via de speciale website www.exodus.nu. Uiteindelijk mondt deze Open Call uit in een tentoonstelling (onder voorbehoud van financiering) in Buitenplaats Doornburgh vlakbij Utrecht in het voorjaar van 2023. EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast biedt EXODUS raakvlakken met spirituele thema’s. In brede zin verwijzen we naar de verzameling verhalen over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt, uit Bijbel, Thora en Koran. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie.

Online én groepstentoonstelling

De inzendingen worden beoordeeld door een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho. De commissie beoordeelt de werken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren. 

Zestig werken worden via www.exodus.nu getoond als EXODUS, de online presentatie. Een selectie daaruit van 24 werken, is vanaf 24 maart 2023 een half jaar lang te zien in EXODUS. Op weg naar bevrijding, de tentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh in de buurt van Utrecht.

Meer weten, je laten inspireren?

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh
Expositiezaal in Buitenplaats Doornburgh (foto Ronald Tilleman)

Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen
Tel 088 366 3100
www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Openingstijden
woensdag t/m zondag: 10.00-17.00 uur
maandag en dinsdag gesloten
Raadpleeg voor je bezoek altijd de website.

Lees meer over onze gastlocatie