Sterkwaterverhalen

9 mei 2018 | Bijbels Museum

Met de titel van zijn fotoserie (Sterkwaterverhalen) als uitgangspunt organiseert fotograaf Erik van Bemmel op woensdag 9 mei een kunstzinnige bijeenkomst in het Bijbels Museum. Wat hem opvalt in de wereld is de steeds groter wordende kloof tussen verschillende religies en bevolkingsgroepen. Mensen raken vervreemd van elkaar, terwijl we allemaal in de eerste plaats mens zijn en op eenzelfde vredelievende manier willen leven. Iets meer interesse in elkaar zou de wereld al een stuk mooier maken.

Erik van Bemmel fotografeerde de serie Sterkwaterverhalen voor de tentoonstelling Zondvloed nunu te zien in het Bijbels MuseumTijdens de bijeenkomst op 9 mei brengt Erik van Bemmel meerdere kunstvormen en religies bij elkaar, vertelt hij over zijn eigen fotoproject én gaan we samen een nieuwe en inspirerende wereld ontdekken.

Vanaf 20.00 uur delen verschillende mensen uit verschillende hoeken een verhaal. Dit zullen zij allemaal op hun eigen enthousiaste manier doen. Stuk voor stuk zijn het bevlogen sprekers die weten hoe ze mensen anders naar de wereld kunnen laten kijken. Laat je vermaken, inspireren en prikkelen. Verwacht een boeiende avond vol diversiteit en gezamenlijkheid. Eén ding is zeker; na afloop -bij de borrel- heb je nog voldoende om over na te praten!

Sprekers

Enis Odaci (Publicist, spreker, bruggenbouwer, schrijver, islamdeskundige)

Teun Castelein (kunstenaar, ontving de Vredesduif van PAX, werd in 2016 genomineerd tot Amsterdammer van het Jaar, registreerde de naam ‘Allah’ als merknaam)

Rinke Verkerk (ging voor Rambam undercover bij de Scientology Kerk, journalist voor o.a. De Volkskrant, Het Parool en Vrij Nederland, schrijver van het boek Anything out of nothing)

Chantal Suissa-Runne (voormalig hoofdredacteur van de interreligieuze en interculturele website Nieuwwij.nl en succesvol programmamaker omtrent het verbinden van verschillende groepen in de samenleving).

Sterk Water (een muzikaal duo dat poëtische post-punk maakt, geïnspireerd door teksten van Wim Sonneveld).

Bijbels Museum Zondvloed nu Erik van Bemmel Sterkwaterverhalen Tenach

Meld je aan voor de nieuwsbrief