Bijbels Museum. (2018). Zondvloed nu. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

De publicatie Zondvloed nu is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling gehouden in het Bijbel Museum van 2 februari 2018 tot en met 17 juni 2018. Met de tentoonstelling Zondvloed nu laten negen fotografen zich inspireren door het oeroude en universele verhaal van de zondvloed. Welke betekenis heeft het verhaal van de zondvloed anno nu? In de publicatie leest u onder andere interviews met de fotografen, en verhalen van de verhalenvertellers.

IN PRIJS VERLAAGD: €15,00
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl

Bijbels Museum. (2016). Gelijkenissen. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Verscheen bij de gelijknamige presentatie gehouden in het Bijbel Museum van 1 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017. Tijdens deze presentatie was werk te zien van negen kunstenaars van de Nederlandse Kring van Tekenaars, geïnspireerd door de gelijkenissen uit de Bijbel. De werken werden gemaakt in dialoog met negen bijbelkenners van verschillende gezindten.

Bijbels Museum. (2015). Zonde. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum

Niet verkrijgbaar.

Segal, S. (2012). Geloof in de natuur: Bloemen van betekenis. Amsterdam / Wormer, Nederland: Bijbels Museum i.s.m. Stichting Uitgeverij Noord-Holland.

Lindwer, W., & Pool, H. (2010). From Jerusalem with love. Zwolle / Amsterdam, Nederland: Uitgeverij Waanders B.V. / Bijbels Museum.

Niet verkrijgbaar.

Dellenbag, P., Feddema, A., & De Jong, K. (2008). Binneste buiten: Jongeren en religie. Haarlem, Nederland: Uitgeverij J.H. Gottmer.

PRIJS: €21,95
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl.

Tümpel, C. (2006). Rembrandt en de Bijbel: Alle etsen. Zwolle/Amsterdam, Nederland: Waanders Uitgevers & Bijbels Museum.

PRIJS: €37,35
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl.

Wiesemann, F. (2003). Ondanks het Tweede Gebod: Joodse en christelijke illustraties met bijbelse thema's vanaf de 16e tot aan de 19e eeuw. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Niet verkrijgbaar.

Bijbels Museum. (2002). De Tempelberg / Haram al-Sharîf: Heilige plaats voor joden, christenen en moslims. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Niet verkrijgbaar.

Bijbels Museum. (2002). Het Bijbels Museum van Leendert Schouten: Van tabernakel tot verzameling. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Boonstra, J., & Van den Hout, G. (2000). In de wolken: Jacob de Wit als plafondschilder. Amsterdam Nederland: Bijbels Museum / Stadsuitgeverij Amsterdam.

PRIJS: €12,00
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl.

De Bruijn, J., & Van Schaik, P. (1995). Een domineesleven in de negentiende eeuw. Amsterdam, Nederland: Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).

Levensbeschrijving van ds. Leendert Schouten (1828-1905) die me zijn model van de tabernakel en zijn ‘Bijbelsch Museum’ de basis legde voor het Bijbels Museum. Zijn verzameling staat opgesteld in het Schoutenkabinet van het museum.

PRIJS: €10,00
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl.

Nederlands Bijbelgenootschap. (1990). De tempel van Jeruzalem: Beeldvorming door de eeuwen heen. Haarlem, Nederland: Nederlands Bijbelgenootschap.