Home - Ontdek

Cromhouthuis

Het Bijbels Museum bevindt zich in het Cromhouthuis, één van Amsterdams mooiste 17de eeuwse grachtenhuizen, gebouwd door de beroemde architect Philips Vingboons. Het grachtenpand behoorde ooit tot de welgestelde verzamelaarsfamilie Cromhout. Tegenwoordig zijn er in het pand exposities van de bijzondere Amsterdamse verzamelingen te zien.

Familie Cromhout

De familie Cromhout bewoonde bijna twee eeuwen lang de majestueuze panden aan de chique Herengracht. De huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Wandelend door de verschillende vertrekken ontdekt u het verhaal van zeven generaties Cromhout: over hun invloed op de stad en op de Amsterdamse kunst en cultuur, over hun extreme rijkdom, hun geloof en de vele internationale contacten die zij onderhielden. Deze familiegeschiedenis, vol ‘ups-and-downs’ en bijzondere wendingen, wordt verteld in een spectaculaire setting.

Cromhouthuis

The Wunderkammer

Stylistencollectief The Wunderkammer tekende voor de eigentijdse en flamboyante inrichting en aankleding van de vertrekken. Hiervoor konden zij putten uit de rijke collectie van het Amsterdam Museum. Bijzondere kunstvoorwerpen, meubelen, zilver en schilderijen vormen een verrassend visueel geheel en brengen de roemruchte geschiedenis van een Amsterdamse familie tot leven.

Cromhouthuis
Cromhouthuis

Meer informatie

Meer informatie over het grachtenpand en zijn verzamelingen, en de geplande activiteiten in het pand, vind je op de website van het Cromhouthuis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief