Onderwijs

Onderwijsprogramma's

Het Bijbels Museum/Cromhouthuis, Amsterdam MuseumMuseum Ons’ Lieve Heer op Solder en Museum Willet-Holthuysen werken intensief samen op het gebied van programmering en educatie. We combineren erfgoed met taal, omgevingseducatie en burgerschap. En natuurlijk is het belangrijk om leerlingen te enthousiasmeren, waardoor leren (bijna) vanzelf gaat!

Momenteel heeft het Bijbels Museum uitsluitend onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de brochure voor het basisonderwijs van 2016-2017.

Onderwijsnieuwsbrief

Ook is er speciaal voor leerkrachten basisonderwijs is er door het Amsterdam Museum, Bijbels Museum (gevestigd in het Cromhouthuis), Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en Museum Willet-Holthuysen een digitale onderwijsnieuwsbrief ontwikkeld. Vier keer per jaar besteden wij aandacht aan leuke onderwijsprogramma’s, die speciaal ontwikkeld zijn voor het basisonderwijs. In totaal zijn er 14 programma’s waaruit je kunt kiezen. Verder kun je ook nieuws en informatie over nieuwe tentoonstellingen verwachten.

Wil je op de hoogte worden gehouden van ons onderwijsaanbod? Meld je hier aan!

Feest! In de stad

De tentoonstelling Feest! In de Stad is ontwikkeld voor het basisonderwijs. Het lesprogramma en bezoek aan de vaste museumpresentatie geven kennis en inzicht in de achtergronden en tradities van feestdagen. Tijdens de museumles gaat de klas onder leiding van een museumdocent aan de slag met opdrachten. In de tentoonstelling bekijken ze bijzondere voorwerpen, maken ze opdrachten en kijken ze korte filmpjes. Daarnaast volgen de kinderen een korte workshop, waarin ze eigen feestverhalen met elkaar delen en voor in de klas een feestslinger maken met hun eigen favoriete feesten.

Bij Feest! in de Stad biedt het museum voorbereidende lessen op school aan de hand van een digibordmodule (bekijk die hier) en binnenkort is op deze pagina ook een docentenhandleiding beschikbaar. 

meld je aan voor de nieuwsbrief