Stage marketing, communicatie en branding aangeboden

Museum Nieuwe Stijl

Het Bijbels Museum biedt plek voor een stage marketing, communicatie en branding. In ons museum Nieuwe Stijl – zonder eigen collectie, zonder eigen presentatieplek – kom je te werken binnen een klein team (4 vrouwen). We maken ambitieuze museale tentoonstellingen, vaak in samenwerking met jonge kunstenaars. We presenteren onze tentoonstellingen bij verschillende partners in Nederland. Ook organiseren we regelmatig activiteiten als lezingen, workshops en andere bijzondere evenementen. We besteden veel aandacht aan de marketing en communicatie van onze tentoonstellingen.

Stage binnen klein kernteam = veel leren

Tijdens je stage hoor en zie je als lid van een klein team “alles”. Je doet ervaring op met veel aspecten van het museale werk. Je bouwt een netwerk op binnen de museumwereld in A’dam en daarbuiten. Je hebt een gezellige en royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief gezonde lunches. Het Bijbels Museum biedt een stagevergoeding.

De nieuwe en meer moderne koers die het museum volgt en de daaropvolgende rebranding, biedt bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding. Voorbeelden? Een publieksonderzoek naar belangstelling voor en waardering van een museum nieuwe stijl, het vinden van nieuwe donateurs etc.

Periode en duur van stage

= in september start ons nieuwste project, een goed moment om mee te komen doen!

= in overleg, we verwachten je in elk geval 16 (en max 32 uur) per week, minimaal 4 maanden.

Stage-werkzaamheden

# Schrijven en redigeren van content (online en offline) ter promotie van nieuw groot project i.s.m. Buitenplaats Doornburgh, Maarssen

# (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor vriendenlidmaatschap Bijbels Museum nieuwe stijl

# Ondersteunen van de afdeling marketing in dagelijkse werkzaamheden

Vereisten

Relevante opleiding of ervaring

Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen

Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands

Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig

Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre

Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is geen vereiste

Het Bijbels Museum is t/m 29 juli 2022 te gast in CIRCL op de Amsterdamse Zuidas met  de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord. In september start een groot nieuw project met online presentaties en een fysieke tentoonstelling vanaf eind maart 2023. In 2023 is het Bijbels Museum verder met tentoonstellingen te gast in Haarlem, Amersfoort en Zierikzee.

Reageren

Stuur je motivatiebrief met CV naar m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Sollicitatie stage”. Voor vragen kun je ook mailen naar datzelfde e-mailadres.

Tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid in Escher in Het Paleis, Den Haag (links – foto Petra Katanic) en in Museum Krona, Uden (rechts – foto W. Kuijpers)