Allround museum stage aangeboden

Museum Nieuwe Stijl

Het Bijbels Museum biedt plek voor een all round museum stage. In ons museum Nieuwe Stijl – zonder eigen collectie, zonder eigen presentatieplek – kom je te werken binnen een klein team (4 vrouwen). We maken ambitieuze museale tentoonstellingen, vaak in samenwerking met jonge kunstenaars. We presenteren onze tentoonstellingen bij verschillende musea en presentatiepartners in Nederland. Ook organiseren we regelmatig activiteiten als lezingen, workshops en andere bijzondere evenementen. We besteden veel aandacht aan de marketing en communicatie van onze tentoonstellingen.

Stage binnen klein kernteam = veel leren

Tijdens deze allround stage hoor en zie je als lid van een klein team “alles”. Je doet ervaring op met veel aspecten van het museale werk. Ook bouw je een netwerk op binnen de museumwereld in A’dam en daarbuiten. Je hebt een gezellige en royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief gezonde lunches. Het Bijbels Museum biedt een stagevergoeding.

De nieuwe koers die het museum volgt en de daaruit voortkomende rebranding, biedt bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding. Voorbeelden? Een publieksonderzoek naar belangstelling voor en waardering van een museum nieuwe stijl, religie in het museum, diversiteit en vriendenlidmaatschap, etc.

Periode en duur van stage

= startmoment januari/februari 2023

= duur is in overleg, we verwachten je in elk geval 16 (en max 32 uur) per week, minimaal 4 maanden.

Stage-werkzaamheden

Schrijven en redigeren van content (online en offline) m.b.t. diverse grote projecten i.s.m. onder meer Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

(Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor vriendenlidmaatschap Bijbels Museum nieuwe stijl

Ondersteunen van de afdeling marketing in dagelijkse werkzaamheden en meedenken/meedraaien binnen alle andere aspecten van het museaal produceren van tentoonstellingen

Vereisten

Relevante opleiding, ervaring of ambitie om dat op te doen

Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen

Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands

Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig

Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre

Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is geen vereiste

In 2023 staat het Bijbels Museum met tentoonstellingen in Zierikzee, Haarlem, Maarssen, Amersfoort en Amsterdam. Kijk hier wanneer en met welk aanbod.

Reageren

Stuur je motivatiebrief met CV naar Marjolein Marreveld, m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Sollicitatie stage”. Heb je vragen? Laat het me weten of bel / app even: 06 49720485.

Tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid in Escher in Het Paleis, Den Haag (links – foto Petra Katanic) en in Museum Krona, Uden (rechts – foto W. Kuijpers)