De Migrant: Anaïs López vertelt het verhaal van Mynah

8 april 2018 | Bijbels Museum

Met een monumentaal boek als middelpunt nam fotograaf Anaïs López luisteraars op zondag 8 april via een live optreden in het Bijbels Museum mee op een ongelooflijke reis. Anaïs vertelde over de vogel Mynah die zij fotografeerde voor de tentoonstelling Zondvloed nu: een kleine zwarte vogel met gele pootjes, met een onstuimig kuifje, en een scherp keelgeluid. In Singapore kent iedereen de Javan Mynah, … en iedereen haat hem.

Het levensverhaal van een vogel

De Migrant is het opmerkelijke levensverhaal van een vogel. Een verhaal over hoe wij met dieren omgaan, over de maakbaarheid van de stad, en over onze pogingen om een ideale maatschappij te vormen. Tegelijkertijd is het verhaal een metafoor voor onze houding tegenover ‘de migrant’.

Anaïs López vertelt het verhaal van Mynah aan de hand van een boek. En, niet zomaar een boek, maar een kunstobject gezeefdrukt in A3 formaat met illustraties en popups. Het boek is vormgegeven door veelvuldig bekroond grafish ontwerper Teun van der Heijden, en is geïllustreerd door de vermaarde Signaporese cartoonist Sonny Liew.

De activiteit De Migrant omvat naast het optreden van Anaïs López, ook uit een rondleiding langs de tentoonstelling Zondvloed nu.

Meld je aan voor de nieuwsbrief