Afbouw kabinet ds. Leendert Schouten

Dinsdag 2 juni 2020 startte het team Toekomst Collecties Bijbels Museum met de ontmanteling van het kabinet van ds. Leendert Schouten, ter voorbereiding van transport naar Rijksmuseum het Catharijneconvent.... Donderdag 11 juni vond het transport plaats. Een terugblik in foto's op dit bijzondere moment.

Marieke van Schijndel, directeur van het Catharijneconvent: “Met de toevoeging van de collectie Schouten breiden we onze collectie uit met zeer belangrijk protestants erfgoed. De 19e eeuwse collectie van ds. Leendert Schouten, zoals die nu, bijna volledig, is overgeleverd, representeert op unieke wijze het protestantisme, de omgang met de Bijbel en de geloofsbeleving van de grootste religieuze stroming van Nederland. We zijn trots en dankbaar dat deze collectie onderdeel uitgaat maken van die van Museum Catharijneconvent, als rijksmuseum zijn wij de bewaarplek van het christelijk erfgoed van Nederland. De komende maanden zullen we collectie Schouten conserveren, inventariseren en verder digitaliseren. We maken plannen om een deel van de collectie in het voorjaar van 2021 een permanente plek te geven in onze vaste opstelling.”