Bijbels Museum Boek Dit is mijn verhaal

22 maart 2019
  • Michelle van Dun
  • Dit is mijn verhaal

"Dit is mijn verhaal' is een prachtig fotoboek dat een goed beeld geeft van het christendom in de 21e eeuw en hoort bij de gelijknamige expositie
Het boek vertelt het verhaal van achttien jonge christenen uit alle delen van de wereld die nu in Nederland wonen. Verschillende verhalen over Jezus en geloof, maar allemaal vanuit een eigen identiteit en kleurrijk perspectief. Deze verhalen worden verteld aan de hand van een Bijbelverhaal waaraan zij kracht hebben ontleend of waaruit zij inspiratie hebben geput.

Bijbels Museum Dit is mijn verhaal Verhalenvertellers

Opening | Dit is mijn verhaal

22 februari 2019
  • Michelle van Dun
  • Dit is mijn verhaal

De opening van 'Dit is mijn verhaal' is alweer twee weken geleden, we kijken terug op een geslaagde dag. De inspirerende sprekers Janneke Stegeman, Don Ceder en Carolien Croon spraken hun bewondering uit voor de verhalenvertellers, die zich zo kwetsbaar en open hebben opgesteld. Daarnaast hebben de genodigden als eerste de portretten van Çiğdem Yüksel gezien, de filmpjes van Sanne Rovers en Tess Martin bekeken en de audiofragmenten van Maartje Duin en Lotte van Galen beluisterd. Als Bijbels Museum zijn we blij dat er zoveel mensen naar het museum zijn gekomen om te horen over hoop, geloof en inspiratie.

Bekijk hieronder de foto's voor een impressie van de opening.

Bijbels Museum Foto Activiteit Monique Eller

Foto's sit-in Monique Eller | Zondvloed nu

6 december 2018
  • Zoë Bakarbessy
  • Zondvloed nu

Donderdag 8 november organiseerde fotograaf Monique Eller een sit-in in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle in het kader van de tentoonstelling Zondvloed nu.

Zoë Bakarbessy (13 jaar) maakte foto's van de activiteit: "Ik vond het erg leerzaam om bij de zondvloedactiviteit van Monique Eller junior fotograaf te mogen zijn. Ik heb veel geleerd zoals welke afstand je moet nemen voor een goede foto. Ook heb ik tips gekregen over hoe ik ervoor zorg dat foto's scherp en duidelijk zijn".

Bijbels Museum Zondvloed nu Arthur Cigdem Yuksel

Aftermovies activiteiten Den Haag | Zondvloed nu

25 juli 2018
  • Csaba Bogadi
  • Zondvloed nu

Zaterdag 7 juli liet fotograaf Martijn Fabrie je op een andere manier kijken naar fotografie met zijn workshop in de Kloosterkerk in Den Haag. Martijn Fabrie fotografeerde Man-made | Landscape voor de tentoonstelling Zondvloed nunu te zien in de Kloosterkerk in Den Haag.

Bijbels Museum Zondvloed nu

Inleidingen over de zondvloed | Zondvloed nu

12 april 2018
  • Csaba Bogadi
  • Zondvloed nu

De fotografen van de tentoonstelling Zondvloed nu hebben zich mede laten inspireren door zeven verhalenvertellers uit de christelijke, joodse en islamitische tradities. Verhalenvertellers Enis Odaci, Maarten Zweers en Marianne van Praag gaven een inleiding over de zondvloed en over de betekenis van het verhaal. Bekijk de inleidingen van de verhalenvertellers in de onderstaande video's.