Home - Bijbels Museum Het Land

De vinger Gods in een mier

Een tentoonstelling over Bijbel en natuurwetenschap.

Bijbelverhalen, hoe kunnen die in harmonie worden gebracht met ontdekkingen van de wetenschap? Voor wetenschappers, predikanten, humanisten en leken was dat in de 17e eeuw, met de groei van de kennis over de wetten van de natuur, bron van veel discussie. 

De Zwitserse natuurhistoricus Johann Jakob Scheuchzer (1672-1733) probeerde bovennatuurlijke gebeurtenissen in de Bijbel te verklaren met behulp van de wetten van de natuur. Scheuchzer gaf een boek, Physica Sacra (1733-35), uit met prachtige prenten die zijn theorieën ondersteunden.

U kunt een selectie van deze prenten, met begeleidende teksten, tonen op uw locatie. Bij de presentatie leveren wij ook een palet aan Bijbelse geuren aan. Deze geuren zijn gevangen in albasten potten, die uit Egypte komen. De Bijbelse geuren zijn onder andere: nardus, mirre, olijf en vijg. De symboliek van deze geuren wordt toegelicht in begeleidende teksten.

Praktische informatie

De Vinger Gods in een mier, een selectie van 8 prenten van Johann Jakob Scheuchzer, inclusief begeleidende teksten en geurenkabinet.

Kosten De vinger Gods van de mier (incl. bruikleen, transport en verzekering)
(excl. BTW):                                                                                                                           €250,00 

Meld je aan voor de nieuwsbrief