Rondleidingen en groepsbezoek

Wij bieden een rondleiding waarbij u zowel een idee krijgt van het leven van een rijke koopmansfamilie in de 17e eeuw, als van de unieke collectie van het Bijbels Museum.

Rondleidingen

Tijdens de rondleiding bezoekt u het Cromhouthuis: twee samengevoegde monumentale grachtenpanden, gebouwd in de stijl van het Hollands classicisme in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. Hier is één van de oudste keukens van Amsterdam te vinden. Daarnaast heeft het pand een indrukweekende ontvangstzaal. Deze huidige 'grote zaal' is ingericht als schilderijenkmer, inclusief plafondschilderingen van Jacob de Wit met mythologische voorstellingen van Romeinse goden en de dierenriem. Verder bezoekt u via een Engelse statietrap de bovenste verdiepingen, waar het verhaal van de koopmansfamilie wordt vervolgd.

Op de bovenste verdieping is het Bijbels Museum gehuisvest: de ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur. Bezoek de Bijbelzaal waar aan de hand van voorwerpen het verhaal van de oorsprong, invloed en inhoud van de Bijbel wordt verteld. Bekijk het bijzondere 19e-eeuwse Schoutenkabinet. Hier ontdekt u de prachtige collectie van Dominee Schouten, de grondlegger van het Bijbels Museum.

Reserveren

U kunt een rondleiding reserveren door dit reserveringsformulier in te vullen. Of neem contact op met het boekingsbureau: T+31 (0)20 5231 730 E boekingen@amsterdammuseum.nl

Voorwaarden en kosten

Een rondleiding wordt aangeboden voor maximaal 30 personen en duurt 60 minuten.De kosten zijn €70,- per 15 deelnemers, exclusief entree. Klik hier voor de entreeprijzen. Wij willen u vragen een rondleiding minimaal twee weken van de tevoren te reserveren in verband met de planning.

Groepsbezoek

Prijzen voor groepen vanaf 10 personen:

  Prijs per persoon
Volwassen € 7,50
Kinderen 5 t/m 18 jaar        € 3,75
Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis

Buschauffeur en gids

Op de Nieuwezijds Voorburgwal is een gratis stopplaats (max. 10 min.) voor bussen waar bezoekers op 5 minuten lopen van het museum kunnen uitstappen.

Groepslunches en koffie

Café Cromhout biedt diverse lunch- en koffiearrangementen aan voor groepen.

Boekingen

U kunt uw groepsbezoek boeken via het reserveringsformulier. Of neem contact op met het boekingscentrum: T +31 (0)20 5231 730 E boekingen@amsterdammuseum.nl

Touroperators

Voor touroperators is het mogelijk een vouchercontract af te sluiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katharina Klockau via k.klockau@amsterdammuseum.nl of met Marianne de Nooijer via m.denooijer@amsterdammuseum.nl

meld je aan voor de nieuwsbrief