Rondleidingen

Wij bieden je een rondleiding waarbij je de unieke collectie van het Bijbels Museum te zien krijgt, en daarnaast een idee krijgt van het leven van een rijke koopmansfamilie uit de 17e eeuw.

Het Bijbels Museum bevindt zich in het Cromhouthuis: twee samengevoegde monumentale grachtenpanden gebouwd in de stijl van het Hollands classicisme in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. Op de bovenste verdieping van het Cromhouthuis is het Bijbels Museum gevestigd. In de Bijbelzaal is momenteel de tentoonstelling KEES DE KORT - IKONEN te zien. In het 19e eeuwse Schoutenkabinet ontdekt u de prachtige collectie van Dominee Schouten, grondlegger van het Bijbels Museum.

Naast het Bijbels Museum bezoek je tijdens de rondleiding ook het Cromhouthuis. Het pand heeft een indrukwekkende ontvangstzaal ingericht las schilderijenkamer, met onder andere plafondschilderingen van Jacob de Wit. Via de Engelse statietrap bezoekt u de bovenste verdiepingen.

Voorwaarden en kosten

Een rondleiding duurt 60 minuten en wordt aangeboden voor max. 30 personen. De kosten van een rondleiding zijn €70,00 per 15 personen, exclusief entree (bekijk hier de entreeprijzen).

In verband met de planning vragen wij u minimaal twee weken van tevoren te reserven voor een rondleiding.

Reserveren

Je kunt een rondleiding reserveren via het boekingsbureau:

E boekingen@bijbelsmuseum.nl

Trap Cromhouthuis

Meld je aan voor de nieuwsbrief