Videoexpositie: Waves

29 november 2018 | Academiehuis de Grote Kerk Zwolle

Stephanie Nypels en Ingemar Jorijn Mulder fotografeerden beiden voor de expositie Zondvloed nu, nu te zien in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Donderdag 29 november organiseerden zij de laatste activiteit van de tentoonstelling in de Grote Kerk in Zwolle: Waves, een expositie van twee video’s die zijn ontstaan uit het zondvloedverhaal.

Zondvloed nu

Voor de tentoonstelling Zondvloed nu lieten negen Nederlandse fotografen zich inspireren door het oeroude en universele verhaal van de zondvloed. Welke betekenis heeft dit verhaal anno nu? Stephanie maakte een collage over het zondvloedverhaal met foto’s van natuurlijke structuren gecombineerd met tekeningen. Ingemar Jorijn maakte drie zwart-wit portretten van kinderen voor Zondvloed nu.

Programma

Donderdag 29 november presenteerden zij de video-expositie Waves in de Grote Kerk in Zwolle. Tijdens het maken van dit werk, reageerden de fotografen telkens op het werk van de ander. Het gezamenlijke werk heeft de opbouw van een gesprek. Waarbij Stephanie de kracht van de natuur verbeeld, past Ingemar Jorijn de het onderwerp van haar voorgaande fotoserie, namelijk ‘sociale druk van de jeugd’, toe op een oudere generatie. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief