Videoexpositie: Waves

Datum
Donderdag 29 november
Tijd
19:30 - 21:30
Kosten
€5,00
Locatie
Het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle

Stephanie Nypels en Ingemar Jorijn Mulder fotografeerden beiden voor de expositie Zondvloed nu, nu te zien in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Donderdag 29 november organiseren zijn de laatste activiteit van de tentoonstelling in de Grote Kerk in Zwolle: Waves, een expositie van twee video’s die zijn ontstaan uit het zondvloedverhaal.

Zondvloed nu

Voor de tentoonstelling Zondvloed nu lieten negen Nederlandse fotografen zich inspireren door het oeroude en universele verhaal van de zondvloed. Welke betekenis heeft dit verhaal anno nu? Stephanie maakte een collage over het zondvloedverhaal met foto’s van natuurlijke structuren gecombineerd met tekeningen. Ingemar Jorijn maakte drie zwart-wit portretten van kinderen voor Zondvloed nu.

Programma

Donderdag 29 november presenteren zij de video-expositie Waves in de Grote Kerk in Zwolle. Tijdens het maken van dit werk, reageerden de fotografen telkens op het werk van de ander. Het gezamenlijke werk heeft de opbouw van een gesprek. Waarbij Stephanie de kracht van de natuur verbeeld, past Ingemar Jorijn de het onderwerp van haar voorgaande fotoserie, namelijk ‘sociale druk van de jeugd’, toe op een oudere generatie. 

De avond begint met een introductie waarin meer wordt verteld over de zondvloed. Na afloop dient zich de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fotografen onder het genot van een hapje en drankje van Vegan Sweetie. De activiteit start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Geïnteresseerd?

Wil je de videoexpositie bijwonen? Bestel dan je tickets via de ticketshop van het Bijbels Museum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief