Urban Religion #3: tussen kerk en yogamat

5 maart 2020
Pay as you like
Pakhuis De Zwijger

Waar gaan Amsterdammers heen voor stilte, gemeenschap en een antwoord op hun levensvragen? Bekijk hier de livestream van de bijeenkomst die Pakhuis de Zwijger hierover organiseerde in samenwerking met het Bijbels Museum en de Protestantse Kerk.

Hoewel de samenleving seculariseert, kunnen we nog steeds terecht in kerken, moskeeën en synagogen voor zingeving, rust en gemeenschap. Maar ook deze instituties zijn op zoek naar nieuwe vormen: ze doen mee aan Museumnacht of komen op in pop-up vorm. Tegelijkertijd lijkt de oosterse spiritualiteit aan populariteit te winnen. Op bijna elke straathoek vind je tegenwoordig een yogaschool. Waar kan de Amsterdammer vandaag de dag terecht met levensvragen? En wat voegt een spiritueel of religieus element eigenlijk toe aan deze zoektocht naar zingeving?

Gasten in dit programma zijn
Tim Vreugenhil, founder City Kerk Amsterdam
Mehmet Yamali van de Fatih Moskee