Ken jij Rebekka?

Datum
Donderdag 22 november
Tijd
19:30 - 21:30
Kosten
€6,50
Locatie
Bijbels Museum

Ken jij Rebekka? Donderdag 22 november gaat auteur en verhalenverteller Bertien Minco in gesprek over Bijbelverhalen en hun relevantie voor deze tijd. Zijn deze verhalen relevant voor een jonge generatie?

Op de avond volgt Bertien een Joodse les bij rabbijn Clary Rooda en gaat aansluitend in gesprek met studenten cultureel erfgoed, religiewetenschap en culturele antropologie. Kennen zij de Bijbelse verhalen? Zijn die belangrijk voor hun werk?

Rebekka, dat ben ik

De bijeenkomst vindt plaats in het Bijbels Museum waar momenteel Rebekka, dat ben ik te zien is. De presentatie toont bijzondere schilderijen en objecten uit het Joods Museum Berlijn. Bertien Minco maakte hierbij audiodocumentaires waarin ze vier objecten uit de presentatie koppelt en haar persoonlijke herinneringen en kennis. Ze stelt zich vragen over de betekenis van de werken. 

Programma

De bijeenkomst start om 20.00 uur met een introductie van Carolien Croon, directeur van het Bijbels Museum, over Rebekka, dat ben ik en Bertiens rol hierin. Vervolgens start de Joodse les en gaat Bertien naderhand in gesprek met drie studenten in de zaal. Inloop is vanaf 19.30 uur.

Bijwonen?

Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Bestel dan nu je kaarten in onze ticketshop!

Meld je aan voor de nieuwsbrief