Techno en Genesis op ADE

4 oktober 2016

Techno-interpretatie van Genesis in het Bijbels Museum

Een reis langs de schepping en het verval van hemel en aarde, een project van theoloog en cultureel ondernemer Rikko Voorberg.

Na het succes van het project Lust vorig jaar tijdens het Amsterdam Dance Event wordt de bezoeker dit jaar langs de schepping en verwording van hemel en aarde gevoerd. De zalen van het Bijbels Museum zijn het decor voor een Silent Disco van het collectief Electro Divina (DJ, VJ & Spoken Word) in samenwerking met componist Matteo Mijderwijk en dansgezelschap Misiconi.

Klik op bovenstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

DJ Joost Dekker trapt af in de kelder met zijn tracks die de bezoeker dankzij een draadloze koptelefoon door het hele museum kan horen. De VJ Looped Exodus schept in de Grote Salon het licht en neemt je mee van atoombomflits tot legbatterijenleegte. Een verdieping hoger vindt je tussen een aquarium en struikgewas toetsenist en componist Matteo die het ontstaan en vergaan van de flora en fauna verklankt. Beneden in de keuken wordt door de Droominee in SpokenWord sessies de taal opnieuw geschapen.

Als alles ontstaan is, begint in de tuin de mens aan een nieuw bestaan. Het inclusieve dansgezelschap Misiconi met dansers met en zonder beperking nemen de bezoeker mee in het proces van geboorte en hergeboorte. Zij scheppen met live videobeelden en plastic een nieuwe werkelijkheid van waaruit de mens opnieuw kan beginnen.

Praktische informatie

Het Bijbels Museum is tijdens Amsterdam Dance Event op 20, 21 en 22 oktober geopend van 21.00 tot 22.30 uur. Kaartjes zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten €15,-. Bezoekers met een ADE card krijgen 50% korting op de toegang. Museumcafé Cromhout heeft tijdens ADE speciale hapjes, voor wie na de voorstelling nog even wil napraten, of gewoon van speciaal bier en lekker eten houdt.

Bijbels Museum

Het Bijbels Museum is een ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur. Bijzondere collectiestukken, persoonlijke verhalen en een schat aan achtergrondinformatie neemt de bezoeker mee op reis door de wereld van de Bijbel. Het museum organiseert regelmatig rondleidingen en activiteiten. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdieping van één van Amsterdams mooiste grachtenhuizen, het Cromhouthuis, waar op de verdiepingen daaronder kennis gemaakt kan worden met de familie Cromhout. Bijna twee eeuwen lang bewoonden zij de vier majestueuze panden aan de chique Herengracht. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Loes Wijnstekers, pers & pr.

E: pr@bijbelsmuseum.nl. T: +31 (0)20 52 31711. M: +31 (0)6 22 92 7729

meld je aan voor de nieuwsbrief