Feest! In de Stad

Feest! In de Stad

Feest! In de stad
Waarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? Wat wordt er dan gevierd? Welke feestdagen zijn er nog meer in mijn stad? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen zijn te vinden in de permanente tentoonstelling 'Feest! In de stad'. In het museum ontdekken kinderen en volwassenen samen de betekenis van christelijke en andere religieuze feestdagen en hoe deze gevierd worden. Maar er is meer. Er zijn bijzondere voorwerpen te zien en verhalen te horen. En kinderen uit de stad vertellen welke feesten zij vieren en wat deze voor hen betekenen. Kom ook!

Paasfeest! op 27 maart
Op eerste Paasdag, zondag 27 maart, bent u met de hele familie welkom om Pasen te komen vieren in het Bijbels Museum. Kom eieren zoeken in de tuin, zing samen de kinder Matthäus Passion, luister naar een echte verhalenverteller en kom Paasbrunchen in het gezellige museumcafé. Meer informatie? Klik hier

Onderwijsprogramma
Bij de tentoonstelling is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Klik hier voor meer informatie.

'Feest! Weet wat je viert'
'Feest! In de stad' Is een onderdeel van 'Feest! Weet wat je viert', een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht, in samenwerking met het Bijbels Museum en Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Kijk op de gezamenlijke website www.feestwatjeviert.nl voor meer informatie.