Feest! In de Stad

Feest! In de Stad

Waarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? We gaan lekker eten en krijgen op sommige feestdagen zelfs cadeautjes. Maar waarom? Wat wordt er dan gevierd? En welke feestdagen zijn er allemaal in mijn stad? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen zijn te vinden in de permanente familie-tentoonstelling 'Feest! In de stad'.

In het museum ontdekken kinderen en volwassenen samen de betekenis van christelijke en andere religieuze feestdagen en hoe deze gevierd worden. Dit doen zij aan de hand van bijzondere voorwerpen én verhalen. Ook vertellen kinderen uit de stad welke feesten zij vieren en wat deze voor hen betekenen.

Onderwijsprogramma
Bij de Feest! Tentoonstelling is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Klik hier voor meer informatie.

Facebook
Er zijn zoveel feestdagen dat het bijna onmogelijk is om altijd naar het museum te komen. Daarom is er de Feest! In de stad Facebook! Daar vind je leuke weetjes over feestdagen, maar ook knutseltips en filmpjes. Like onze Facebookpagina en mis nooit meer een feestdag!

'Feest! Weet wat je viert'
'Feest! In de stad' Is een onderdeel van 'Feest! Weet wat je viert', een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht, in samenwerking met het Bijbels Museum en Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Kijk op de gezamenlijke website www.feestweetwatjeviert.nl voor meer informatie.