Feest! In de Stad

Feest! In de Stad

Feest! In de stad
Waarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? Wat wordt er dan gevierd? Welke feestdagen zijn er nog meer in mijn stad? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen zijn te vinden in de tentoonstelling 'Feest! In de stad'. In het museum ontdekken kinderen en volwassenen samen de betekenis van christelijke feestdagen en hoe deze gevierd worden. Maar er is meer. Er zijn bijzondere voorwerpen te zien en verhalen te horen. En kinderen uit de stad vertellen welke feesten zij vieren en wat deze voor hen betekenen. Kom ook! Vanaf nu in het Bijbels Museum.

Bij de tentoonstelling is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

Feestatelier!
Aansluitend bij de tentoonstelling en de christelijke kinderboekenmaand vinden er in de hele maand oktober op elke woensdag- en zondagmiddag leuke, creatieve activiteiten plaats.
Meer weten kijk hier.

Feest! In de stad Is een onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent, Utrecht in samenwerking met het Bijbels Museum en Ons' Lieve Heer op Solder.

Basisscholen in Noord-Holland kunnen dankzij steun van stichting KBO gratis met de bus naar deze tentoonstelling. Binnenkort kun je de gratis bus boeken via deze website. Wil je meer weten of nu al reserveren? Stuur een mail en neem contact op met Eva Vesseur.