Rondleidingen

Wij bieden een rondleiding waarbij u zowel een idee krijgt van het leven van een rijke koopmansfamilie in de 17e eeuw, als van de unieke collectie van het Bijbels Museum.

Tijdens de rondleiding bezoekt u het Cromhouthuis: twee samengevoegde monumentale grachtenpanden, gebouwd in de stijl van het Hollands classicisme in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. Hier is één van de oudste keukens van Amsterdam te vinden. Daarnaast heeft het pand een indrukwekkende ontvangstzaal. Deze huidige ‘grote zaal’ is ingericht als schilderijenkamer, inclusief de plafondschildering van Jacob de Wit met mythologische voorstellingen van Romeinse goden en de dierenriem. Verder bezoekt u via een Engelse statietrap de bovenste verdiepingen, waar het verhaal van de koopmansfamilie wordt vervolgd. 

Op de bovenste verdieping is het Bijbels Museum gehuisvest: de ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur. Bezoek de bijbelzaal waar aan de hand van voorwerpen het verhaal van de oorsprong, invloed en inhoud van de Bijbel vertelt. Bekijk het bijzondere 19de-eeuwse Schoutenkabinet. Hier ontdekt u de prachtige collectie van Dominee Schouten, de grondlegger van het Bijbels Museum. 

Reserveren
U kunt een rondleiding reserveren door dit reserveringsformulier in te vullen. Of neem contact op met het boekingsbureau:
T +31 (0)20 5231 730
boekingen@amsterdammuseum.nl 

Voorwaarden en kosten 
Een rondleiding wordt aangeboden voor maximaal 30 personen en duurt 60 minuten. De kosten zijn € 70,- per 15 deelnemers, exclusief entree. Klik hier voor de entreeprijzen. Wij willen u vragen een rondleiding graag minimaal twee weken van tevoren reserveren in verband met de planning.

Café Cromhout
In ons museumcafe Café Cromhout kunt u genieten van een heerlijke lunch of high tea. Mocht u dit met uw groep willen doen, dan kunt u dit bij uw reservering aangeven en nemen wij contact met u op over de mogelijkheden.

meld je aan voor de nieuwsbrief